Forum Numizmatičnega društva Slovenije Seznam forumov Forum Numizmatičnega društva Slovenije
Vse o kovancih, bankovcih, žetonih, srečanjih zbiralcev, razstavah in drugih dogodkih
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




SPLOŠNA PRAVILA UPORABE FORUMA NDS - stara

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Forum Numizmatičnega društva Slovenije Seznam forumov -> Pravila in navodila foruma NDS
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nds
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.11. 2006, 10:45
Prispevkov: 1864
Kraj: Ljubljana, Ilirska 14

PrispevekObjavljeno: 02 Dec 2006 11:05    Naslov sporočila: SPLOŠNA PRAVILA UPORABE FORUMA NDS - stara Odgovori s citatom

*************************************************************
Ta pravila veljajo do 4. aprila 2011 ob 24:00.
Od takrat naprej namesto njih veljajo nova Pravila uporabe foruma NDS.
*************************************************************












PRAVILA UPORABE FORUMA NDS

(1) Forum Numizmatičnega društva Slovenije je namenjen informiranju javnosti o svojem delu ter vprašanjem, odgovorom, mnenjem in debatam o vseh z numizmatiko povezanih temah. Vse ostale teme so nezaželjene.

(2) Forum NDS je javen in za branje vsem dostopen, vanj pa lahko pišejo le registrirani uporabniki. Forum lahko uporablja vsak, ki sprejme in upošteva ta pravila. Registracija je prostovoljna, brezplačna in dostopna s klikom na ustrezno povezavo v glavi te strani. Zanjo potrebujete le veljaven e-poštni naslov. Administrator foruma lahko posameznim uporabnikom v celoti ali delno omeji, omogoči ali onemogoči dostop do nekaterih ali vseh vsebin na tem forumu.

(2a) Vsak uporabnik ima praviloma lahko le en uporabniški račun. V primeru zlorabe sledi zaprtje vseh uporabnikovih računov na forumu.

(3) Jezik sporazumevanja na forumu NDS je praviloma slovenski, razen, kadar administrator presodi, da je tudi prispevek v tujem jeziku širšemu krogu uporabnikov foruma razumljiv. Zaželjena je uporaba knjižnega jezika in izogibanje slengu (sem sodijo tudi namerna uporaba popačenih izrazov, namerno pisanje sičnikov namesto šumnikov, namerno pisanje brez ločil in velikih začetnic,...). Uporaba sičnikov namesto šumnikov je dovoljena le v izjemnih primerih (pošiljanje prispevkov iz tujine,...). Izjema so citati, ki so lahko v originalnem jeziku, in prispevki tujcev, ki se konstruktivno (po presoji vodstva foruma) vključijo v obravnavano temo.

(3b) Ob citatih mora biti obvezno tudi jasno naveden vir in avtor besedila.

(4) Vso odgovornost za objavljeno vsebino nosijo avtorji objavljenih besedil. Vodstvo foruma za vsebino ne odgovarja.

(4a) Prispevki morajo biti objavljeni v ustreznih rubrikah. Ponavljajoče ali celo namerno objavljanje prispevkov v napačnih rubrikah ni dovoljeno.
(4b) Vsebina prispevkov mora biti v celoti jasno napisana v telesu sporočila in ne samo v naslovu. Sklicevanje na "v naslovu omenjeno..." ni dovoljeno.
(4c) Obešanje konkurenčnih oglasov na tuje oglase ni dovoljeno.
(4č) Objavljanje obvestil, ki sodijo v ZS, ni dovoljeno. Prav tako niso dovoljena neproduktivna sporočila (npr. javno obvestilo o poslanem ZS) in se brišejo.

(4d) Objavljene slike lahko v širino merijo največ 1024 pik, v višino pa največ 683 pik. Če katera od dimenzij to presega, objavite pomanjšano sličico (predogled) s povezavo na izvirnik. (Na strežnikih za hranjenje datotek izberite kodo za forum s predogledom.)
(4e) Objavljene slike morajo biti ustrezno obrezane, tako da okolica prikazanega predmeta nad, pod, levo in desno od njega ne presega polovice dimenzije predmeta samega.
(4f) Slike objavljene v oglasih morajo vsebovati dejanski predmet. V primeru objave simbolične slike enakega ali podobnega predmeta mora biti to jasno navedeno.


(5) Na tem forumu objavljena besedila je dovoljeno objavljati na drugih mestih le z navedbo avtorja in obvezno povezavo na tukaj objavljeno originalno besedilo.

(6a) Za obnašanje na forumu NDS veljajo splošna pravila bontona in splošna pravila vedenja na forumih, posebej pa je treba upoštevati pravila uporabe sistema mojforum.si (glejte citat spodaj).
(6b) Prepovedano je kakršno koli žaljivo pisanje, medsebojno osebno obračunavanje in razpihovanje vseh vrst nestrpnosti ter spodbujanje nezakonitih dejavnosti.
(6c) Prepovedano je vsakršno objavljanje osebnih podatkov tretjih oseb.

(7) Komercialno oglaševanje podjetij, oglaševanje internetnih avkcij ali prodajnih list, tudi prikrito oglaševanje, na forumu Numizmatičnega društva Slovenije ni dovoljeno.

(7a) Vse vrste trgovanja (ponudba, povpraševanje, prodaja, nakupi in menjave, ocenjevanje tržne vrednosti) so dovoljene le v temu namenjeni rubriki Bolšji trg in njenih ustreznih podrubrikah. V vseh ostalih rubrikah foruma trgovanje ni dovoljeno.

(8 ) Administrator foruma lahko brez vnaprejšnjega opozorila v celoti ali delno umakne neprimerno temo in / ali kršitelju začasno ali trajno onemogoči nadaljno uporabo tega foruma.

(9) Vodstvo foruma in administrator lahko v posameznih primerih izjemoma dopustita odstopanje od teh pravil in v primeru potrebe ukrepata po lastni presoji. V primeru kakršnekoli nejasnosti obvelja odločitev administratorja. Vodstvo foruma in administrator svojih odločitev nista dolžna pojasnjevati.

(10) Vodstvo foruma in administrator lahko brez vnaprejšnje napovedi spremenita ali dopolneta ta pravila. Vsak uporabnik foruma mora sam skrbeti, da je seznanjen z morebitnimi spremembami. Uporaba foruma po spremembi pravil pomeni strinjanje s to spremembo.

=======

Pravila uporabe sistema mojforum.si, s katerimi ste se strinjali ob registraciji:
Citiram:
Čeprav skušajo Administratorji in moderatorji tega foruma odstraniti ali popraviti neprimerna besedila tako hitro, kot je mogoče, ni mogoče preverjati vsakega sporočila. Zato vas obveščamo, da vsa sporočila, objavljena v tem forumu, izražajo mnenja in poglede avtorja sporočila in ne mnenja in pogleda upraviteljev, moderatorjev ali Administratorja (razen za njihova lastna sporočila) in zato za objavljena sporočila niso odgovorni.

Zavezujete se, da ne boste objavljali sporočil z zlonamerno, žaljivo, nespodobno, vulgarno, obrekljivo, sovražno, grozečo, obsceno ali katerokoli vsebino, ki lahko prizadene druge uporabnike, člane tega foruma. Upravitelj strani si pridržuje pravico, da vam kadarkoli, trajno ali začasno, delno ali popolno prepreči dostop do forumov (lahko obvesti tudi vašega ponudnika interneta). Zaradi tega so IP številke vseh objavljenih sporočil shranjene, da se uredijo sporni primeri. Strinjate se, da ima Administrator, upravitelj ali moderator tega foruma pravico odstraniti, popraviti, premakniti ali zapreti katerokoli temo, ko se mu zdi to potrebno. Kot uporabnik se strinjate, da se vsi podatki, ki ste jih vpisali shranijo v bazo podatkov. Podatki ne bodo posredovani tretji strani brez vaše privolitve upravitelju strani. Upravitelj, Administratorji in Moderatorji ne prevzemajo odgovornosti za morebitni poskus vdora v bazo, ki bi ogrozil te podatke.

Sistem na tem forumu uporablja piškotke (cookies), ki shranijo podatke na vaš osebni računalnik. Ti piškotki ne vsebujejo nobene informacije, ki ste jo vnesli zgoraj; služijo samo za to, da olajšajo spremljanje foruma v vaše zadovoljstvo. Vaš elektronski naslov bo uporabljen le za potrditev podrobnosti in gesla pri vaši registraciji, (ter za pošiljanje novega gesla, če je pozabite obstoječe geslo).

===========
GLEJTE TUDI PRAVILA POSAMEZNIH RUBRIK:


PRAVILA TRGOVANJA V RUBRIKAH BOLŠJEGA TRGA NA FORUMU NDS
Dražbe
Numizmatične trgovine in bolšjaki
Koliko je vredno?
Priporočila in svarila
Babilonski stolp


Nazadnje urejal/a nds 04 Apr 2011 22:49; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nds
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.11. 2006, 10:45
Prispevkov: 1864
Kraj: Ljubljana, Ilirska 14

PrispevekObjavljeno: 15 Nov 2008 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dodano 15.11.2008:
PRAVILA TRGOVANJA V RUBRIKAH BOLŠJEGA TRGA NA FORUMU NDS
_________________
Lep pozdrav, administrator foruma
***** http://www.nds.si ***** forum@nds.si *****
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nds
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.11. 2006, 10:45
Prispevkov: 1864
Kraj: Ljubljana, Ilirska 14

PrispevekObjavljeno: 04 Apr 2011 23:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

*************************************************************
Ta pravila so prenehala veljati do 4. aprila 2011 ob 24:00.
Od takrat naprej namesto njih veljajo nova Pravila uporabe foruma NDS.
*************************************************************

_________________
Lep pozdrav, administrator foruma
***** http://www.nds.si ***** forum@nds.si *****
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Forum Numizmatičnega društva Slovenije Seznam forumov -> Pravila in navodila foruma NDS Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.